De Mythe van de Maat

We gaan maar meteen recht op het doel af.

Het antwoord op de vraag:
‘Doet de grootte van de penis ertoe?’ is:
‘Ja. Natuurlijk.’
Het antwoord op de vraag:
‘Dus hoe groter hoe beter?’ is:
‘Nee. Natuurlijk niet.’

Het is een kwestie van logisch denken.
Denk even mee:
Je hebt een enorme bos bloemen gekocht. Je komt er mee thuis en bedenkt dan pas dat je geen vaas hebt die groot genoeg is. Je bent teleurgesteld. Zonder vaas heb je weinig lol van die bloemen.
Of: Je hebt de loterij gewonnen en gaat meteen na het ophalen van je prijs door naar de autodealer om een auto te kopen. Je koopt de auto van je dromen. Eindelijk. Kom je thuis, blijkt dat de garage te klein is. Je bent woedend.

Of: Je hebt laarzen gezien die je persé wilt hebben, blijkt dat ze je maat niet meer hebben. Je baalt. Wat moet je met een paar laarzen als ze niet passen?
Zo is het ook met de penis. Zijn grootte is relatief. Onze obsessie met zijn grootte is gebaseerd op het culturele verschijnsel dat ALLES steeds groter moet: borsten, hamburgers, auto’s, bonussen, warenhuizen, het geheugen op je PC… Behalve je PC zelf – die wordt steeds kleiner en verfijnder. Net als je mobiele telefoon trouwens.
However: Dat ‘groter’ ook ‘beter’ is berust op het visuele misverstand dat de maat ook maar iets zegt over de kwaliteit. Dit geldt ook voor de penis. De oude Grieken vonden een grote penis obsceen. Kijk naar de bescheiden penis van David, de superman van Michelangelo. Of kijk naar de penis van Adam die over Eva gebogen staat in zijn schilderij ‘Adam en Eva’. Het feit dat vrouwen zich geen zorgen maken over de maat van hun vaginakanaal heeft louter te maken met het feit dat deze onzichtbaar is.

Kortom: Wat veel belangrijker is dan de eigenlijke grootte van de penis is de grootte in verhouding tot de vagina waar hij de liefde mee bedrijft. Dat is het eerste geheim:
De grootte van de penis is relatief.

In de oude Indiase geschriften zoals de Kama Sutra worden zowel de penis als de vagina in drie groepen verdeeld, al naar gelang hun grootte – of kleinte. Bij de man betreft het de lengte en breedte van zijn penis, bij de vrouw betreft het de lengte en breedte van haar vaginakanaal.

Het advies luidt poëtisch:

Als je als man een Haas bent, bedrijf dan de liefde met een Hert.
Als je als man een Stier bent, bedrijf dan de liefde met een Merrie.
Als je als man een Paard bent, bedrijf dan de liefde met een Olifant.

Dit is op geen enkele manier neerbuigend bedoeld. Het ontzag voor de machtige dijen van een Olifantsvrouw is groot, maar ook de verfijndheid van het Hert en de Haas zijn geliefd.  

Zowel in India als in China beheersen wijze mannen en vrouwen de kunst om aan het gezicht van de persoon in kwestie af te lezen tot welke categorie deze behoort. Zo las ik ooit in een boek over Chinese gezichtsdiagnose:
‘Vrouwen met hoge jukbeenderen zijn moeilijk te bevredigen omdat ze een bijzonder lang vaginakanaal hebben. Stieren en Hazen worden geadviseerd zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken.’
Ik kan dat niet persoonlijk verifiëren, maar ik vond het getuigen van zo’n fantastisch inzicht in een wetenschap die mij volkomen onbekend was, dat ik het nooit vergeten ben. Steeds als ik een vrouw met hoge jukbeenderen zie denk ik eraan.

Iedere vrouw, behalve misschien de Olifantsvrouw, weet hoe onplezierig het is om de liefde te bedrijven met een man wiens penis te groot is voor je. Het doet pijn aan de baarmoedermond en je krijgt er blaasontsteking van. Echt, als Hert is de liefde bedrijven met een Paard een lijdensweg. We hebben allemaal vergelijkbare ervaringen van ‘dat het niet past’. Nu zijn er zowel binnen de yoga en het taoïsme trucs, standjes en oefeningen om elkaar toch te bereiken, om de penis op te rekken of in te krimpen, de vagina strakker of wijder te maken, dieper binnen te dringen of juist niet, maar uiteindelijk blijkt bovenstaand advies toch het meest waardevol – als het gaat om maat.

Er is echter iets wat nog veel belangrijker is dan de maat, en dat is bezieling. De mate van bezieling in de penis en vagina is uiteindelijk waar het echt om draait. Dit is het tweede geheim:
Het gaat om bezieling.

Ik schreef al eerder over bezieling: de mate waarin je aanwezig kunt zijn in je lichaam. Dit in tegenstelling tot ‘numbness’: de mate waarin de sensitiviteit van je lichaam is afgestompt. Een enorme penis met een keiharde erectie kan in een gevoelige vagina koud en doods aanvoelen. Hoe veelbelovend hij er wellicht ook uitzag, ze zal hem niet in zich willen. En omgekeerd geldt hetzelfde: een bezielde penis die een verharde, gevoelloze vagina binnengaat zal zich in een reflex terugtrekken, of onmiddellijk zijn erectie verliezen.

Veel mannen die weinig gevoel in hun penis hebben compenseren dat door zo gauw ze in een vrouw zijn heel veel, snel en hard te gaan bewegen, zodat ze tenminste nog iets voelen: de wrijving van het bewegen. Veel vrouwen die weinig gevoel in hun vagina hebben gaan ook voor hard en snel, omdat ze zich anders gaan vervelen. De jacht op orgasme is ook een manier om het gebrek aan subtiliteit en bezieling te compenseren.

Ik zou aan het voorgaande advies dan ook het volgende willen toevoegen:

Bedrijf de liefde alleen met een partner die op ongeveer dezelfde golflengte zit als jij wat betreft de sensitiveit van je lichaam.

En mocht je overwegen om trainingen te gaan doen die de sensitiviteit van je lichaam vergroten, zoals Tao Training of yoga, weet dan dat dit de relatie tot je partner zal veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s